Competitie

Lijkt het je leuk om tenniscompetitie te spelen?

Dit najaar hebben ruim 30 jeugdleden van UVV Tennis meegedaan aan de jeugdcompetitie en het Tenniskids programma van de KNLTB.  Worden dat er in het voorjaar 2016 nog meer? Vind je het leuk om vaker te tennissen en ook af en toe een partijtje te spelen op een gepast niveau? Lees dan verder!

Welke competitiesoorten zijn er?

1. Tenniskids

Tenniskids is het wedstrijdprogramma van de KNLTB voor de kinderen t/m 11 jaar. Kinderen spelen op een aangepaste baangrootte met aangepaste ballen, afgestemd op leeftijd en speelniveau. Onderdeel van het Tenniskids programma van de KNLTB zijn de rode, de oranje en de groene competitie. De rode en oranje competitie is altijd op de 1e zondag van de maand. De groene competitie is op woensdagmiddag m.i.v. begin april ca. 7 weken.

Meer informatie over de Tenniskidsniveaus vind je hier.

2. Najaarscompetitie voor de jeugd op zondag

Binnen de najaarscompetitie wordt er gespeeld in de volgende leeftijdscategorieën:

 •  11 t/m 14 jaar
 • 11 t/m 17 jaar

Op een wedstrijddag speel je met een team van minimaal 4 jeugdspelers 5 tot 6 wedstrijden, met ‘volwassen’ ballen, baangrootte en puntentelling.

Wat kost het?

De rood en oranje competitie kost € 7,5 per kind. Voor de groencompetitie betaal je ca. € 15 per deelnemer.

In de jeugdcompetitie t/m 14 jaar en t/m 17 jaar betaal je maximaal € 30 voor de deelname. Jouw bijdrage is afhankelijk van de teamgrootte.

Wat vragen we van jou?

 • Een wedstrijddag kan zowel uit als thuis zijn. Je moet dus bereid zijn je te verplaatsen en je ouders zullen ook af en toe moeten begeleiden (in afstemming met het team).
 • Wanneer je je inschrijft, gaan we er vanuit dat je alle data kan spelen. Kun je niet alle data spelen? Geef dit dan aan bij de inschrijving. Dan weten we dat we daar rekening mee moeten houden in de samenstelling van het team.

Hoe kan je inschrijven?

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie is inmiddels gesloten. Mocht je geinteresseerd zijn, dan kun je altijd even informeren of er nog een plek vrij is. Stuur een mail aan jc-tennis@asvuvv.nl, onder vermelding van naam en leeftijd en de gekozen baanlengte / kleur van de competitie.

Je kunt ook het bij de trainingen uigedeelde antwoordformulier invullen en aan de trainer geven.  Twijfel je over welke competitie voor jou passend is? Stem dit dan af met de trainer of mail de jeugdcommissie op jc-tennis@asvuvv.nl. De jeugdcommissie stelt de teams samen.

Tenniskids informatie

 • Rode kids zijn kinderen in de leeftijd t/m 9 jaar die spelen op een half tennisveld met rode ballen. Zodra kinderen 8 jaar zijn is het mogelijk om over te gaan naar een oranje baan. Dit hoeft echter niet. Als kinderen nog niet toe zijn aan een oranje baan is het mogelijk om op de rode baan te blijven spelen.
 • Oranje kids zijn kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar die spelen op 3kwart van het tennisveld, met oranje tennisbal. Veel kinderen beginnen op een latere leeftijd en dus is het goed dat er de mogelijkheid blijft bestaan dat die kinderen t/m 11 jaar in oranje spelen. In de praktijk kunnen dus oranje kinderen van 8 jaar tegen meer beginnende oranje kinderen van 11 jaar spelen.
 • Groene kids: vanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal op de hele baan te spelen. Dit kan in KNLTB wedstrijden t/m het 12de jaar. Groen (heel veld) zal weer plaatsvinden op woensdagmiddag, (in principe vanaf 14.30u, maar in onderling overleg is hier vanaf te wijken ivm schooltijden). Dit is voor kinderen vanaf 10 jaar (die dit jaar 10 worden) tot en met degenen die dit jaar 12 jaar worden.

Kinderen die naar de middelbare school gaan, kunnen zich omwille van schooltijden beter inschrijven in de competitie t/m 14 jaar. Deze competitie is op zondag.

Speeldata

Worden met de teams gecommuniceerd.

Sponsoren

 • Intersport
 • BTA
 • Ester2improve
 • Intratuin

Realisatie: verenigingenweb