Competitie

Lijkt het je leuk om tenniscompetitie te spelen?

Dit voorjaar spelen ruim 30 kinderen van UVV Tennis weer competitie. Zij spelen in de Tenniskidscompetitie rood, oranje en groen en de voorjaarscompetitie t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. De inschrijving voor de najaarscompetitie 2019 staat nu open tot 21 juni. Om verzekerd te zijn van een plekje kun je je nu al inschrijven via een mail aan de jeugdcommissie. 

Welke competitiesoorten zijn er?

1. Tenniskids

Tenniskids is het wedstrijdprogramma van de KNLTB voor de kinderen t/m 12 jaar. Kinderen spelen op een aangepaste baangrootte met aangepaste ballen, afgestemd op leeftijd en speelniveau. Onderdeel van het Tenniskids programma van de KNLTB zijn de rode, de oranje en de groene competitie. Alle jeugdcompetities worden op zondag gespeeld. De rode en oranje competitie spelen op verschillende data in het voorjaar en najaar. Kijk op https://www.tenniskids.nl/over-tenniskids/wedstrijdaanbod/ voor de exacte data. De  kinderen in de groene competitie spelen vanaf april ca. 7 weken, en in het najaar vanaf medio september 7 weken, telkens op zondag.

Meer informatie over de Tenniskidsniveaus vind je hier.

2. Competitie voor de jeugd op zondag

Binnen de competitie wordt er gespeeld in de volgende leeftijdscategorieën:

 •  11 t/m 14 jaar
 • 11 t/m 17 jaar

Op een wedstrijddag speel je met een team van minimaal 4 jeugdspelers 5 tot 6 wedstrijden, met ‘volwassen’ ballen, baangrootte en puntentelling. Kinderen kunnen worden ingedeeld in een mix team (jongens en meisjes), een jongensteam of een meisjesteam. De jeugdcommissie stelt de teams samen en houdt hierbij zoveel mogelijk rekening met leeftijd, niveau en voorkeuren.

Wat kost het?

De rood en oranje competitie kost € 10 per kind. Voor de groene competitie betaal je € 15 per deelnemer.

In de jeugdcompetitie t/m 14 jaar en t/m 17 jaar betaal je een bijdrage afhankelijk van de teamgrootte. Deze bijdrage wordt gebruikt om de tennisballen, de wedstrijdformulieren en inschrijfkosten te betalen.

Wat vragen we van jou?

 • Een wedstrijddag kan zowel uit als thuis zijn. Je moet dus bereid zijn je te verplaatsen en je ouders zullen ook af en toe moeten begeleiden (in afstemming met het team).
 • Wanneer je je inschrijft, gaan we er vanuit dat je alle data kan spelen. Kun je niet alle data spelen? Geef dit dan aan bij de inschrijving. Dan weten we dat we daar rekening mee moeten houden in de samenstelling van het team.
 • De jeugdcommissie wijst per team een coördinator aan uit de ouders van de spelers. Willen jouw ouders teamcoördinator zijn? Fijn! Geef dit dan ook aan bij de inschrijving. 

Hoe kan je inschrijven?

De inschrijving voor de najaarscompetitie is nu geopend tot 21 juni. Stuur een mail aan jc-tennis@asvuvv.nl, onder vermelding van naam en leeftijd en de gekozen baanlengte / kleur van de competitie.

Twijfel je over welke competitie voor jou passend is? Vraag het dan de trainer. De jeugdcommissie stelt de teams samen.

Tenniskids informatie

 • Rode kids zijn kinderen in de leeftijd t/m 9 jaar die spelen op een half tennisveld met rode ballen. Zodra kinderen 8 jaar zijn is het mogelijk om over te gaan naar een oranje baan. Dit hoeft echter niet. Als kinderen nog niet toe zijn aan een oranje baan is het mogelijk om op de rode baan te blijven spelen.
 • Oranje kids zijn kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar die spelen op 3kwart van het tennisveld, met oranje tennisbal. Veel kinderen beginnen op een latere leeftijd en dus is het goed dat er de mogelijkheid blijft bestaan dat die kinderen t/m 11 jaar in oranje spelen. In de praktijk kunnen dus oranje kinderen van 8 jaar tegen meer beginnende oranje kinderen van 11 jaar spelen.
 • Groene kids: vanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal op de hele baan te spelen. Dit kan in principe t/m het 12de jaar.

Speeldata

De speeldata voor de rode en oranje competitie:

Speeldata najaar 2019
Zondag 8 september 2019
Zondag 15 september 2019
Zondag 22 september 2019
Zondag 29 september 2019
Zondag 6 oktober 2019

De speeldata voor de groene competitie en jeugdcompetitie tot en met 17 vind je hier.

 

Sponsoren

 • Intersport
 • Ester2improve
 • BTA

Realisatie: verenigingenweb