Tenniskids

Bij UVV Tennis volgen wij ook het Tenniskids wedstrijd- en lesprogramma.
Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Kinderen spelen binnen Tenniskids met een aangepaste bal en een aangepaste veldlengte, passend bij hun tennisniveau.

Het onderstaande schema geeft weer hoe de leeftijdsindeling wordt toegepast bij Tenniskids. Daarbij wordt steeds gekeken naar de leeftijd die een speler in het betreffende kalenderjaar bereikt. Als een speler de genoemde leeftijden nog niet bereikt in het betreffende kalenderjaar is doorstromen naar een volgende kleur nog niet mogelijk.

  • Rode kids (t/m 9 jaar) Dit zijn kinderen in de leeftijd t/m 9 jaar die spelen op een half tennisveld met rode ballen. Zodra kinderen 8 jaar zijn is het mogelijk om over te gaan naar een oranje baan. Dit hoeft echter niet. Als kinderen nog niet toe zijn aan een oranje baan is het mogelijk om op de rode baan te blijven spelen. De rode competitie is altijd op de 1e zondagochtend van elke maand.
  • Oranje kids (8 t/m 11 jaar) Oranje kids zijn kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar die spelen op 3kwart van het tennisveld, met oranje tennisbal. Veel kinderen beginnen op een latere leeftijd en dus is het goed dat er de mogelijkheid blijft bestaan dat die kinderen t/m 11 jaar in oranje spelen. In de praktijk kunnen dus oranje kinderen van 8 jaar tegen meer beginnende oranje kinderen van 11 jaar spelen. De oranje competitie is altijd op de 1e zondagochtend van elke maand.
  • Groene kids (10 t/m 12 jaar) Vanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal op de hele baan te spelen. Dit kan in KNLTB wedstrijden t/m het 12de jaar.
  • Vanaf 11 jaar is het mogelijk om met de gele bal te spelen (dezelfde bal als waar volwassenen mee spelen). 

Meer weten over het Tenniskids programma? Kijk dan op www.tenniskids.nl.

Sponsoren

  • BTA
  • Intersport
  • Ester2improve

Realisatie: verenigingenweb